Specijalna bolnica

Atomska Banja

Velika nam je čast što je La Santé zdravstveni centar glavni
predstavnik Specijalne bolnice Atomska Banja u Beogradu.
Kod nas ste dobrodošli za obavljanje dijagnostičkih pregleda,
informisanja i dobijanja uputa za banju.

Najčudotvornije lečilište u Srbiji, Specijalna bolnica Atomska Banja Gornja Trepča, nalazi se između Čačka i Gornjeg Milanovca. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za stalno unapređenje i najviše standarde rada laboratorije, za medicinsku rehabilitaciju i inovaciju u zdravstvu, ali i za apartmanski smeštaj.

banja3

Zbog specifičnog geografskog položaja Banje i njene neprocenjive vrednosti – lekovite vode, oporavak pacijenata je izuzetno uspešan i efikasan, što je i dokazano u mnogobrojnim kliničkim studijama koje su sprovedene u Srbiji i Nemačkoj. Posebno se ističe studija koja je sprovedena na Institutu za neurobiološka istraživanja u Hamburgu gde su dokazana svojstva regeneracije neurona povređenih kičmenih moždina na animalnom modusu.

Koncentracija mikroelemenata, makroelemenata i radioaktivnih elemenata i njihovi međusobni odnosi daju vodi izuzetno lekovito svojstvo koje ima blagotvorno dejstvo na mišiće i nervni sistem. Mineralne vode se mogu koristiti za lečenje obolelih od neuroloških bolesti, bolesti gastrointestinalnog trakta i bolesti perifernih krvnih sudova, a naročito efikasno se pokazalo lečenje Multiple Skleroze i zapaljenskih i degenerativnih reumatskih bolesti.