fbpx

Privatni dermatološki pregled La Sante ordinaciji

DERMATOLOGIJA

Najveći organ vašeg tela, zaslužuje i najveću pažnju. U pravu ste, govorimo o koži. Dermatologija se bavi medicinsko-kozmetološkim potrebama i problemima Vaše kože.


Specijalista dermatologije je doktor specijalizovan za dijagnostikovanje i prepisivanje terapijskih procedura različitih kožnih oboljenja. Koža je naš najveći organ, ona nas štiti od spoljnih uticaja i narušivača zdravlja, i iz tog razloga je veoma važno da odlazimo na redovne dermatološke preglede i tokom letnjeg i zimskog perioda kako bismo prevenirali razvitak kožnih oboljenja, od kojih neka mogu biti i životno ugrožavajuća (kao što je melanom). 

Posebno ističemo da je važno ići na redovnu kontrolu i pregled mladeža kako bismo na vreme ustanovili da li postoje potencijalne promene koje treba dodatno ispitati. Važno je da znate da se 65% promena kod mladeža može uočiti na licu mesta na dermatološkom pregledu, a da 95% promena mogu biti tačno ustanovljene ako se koristi i dermatoskop.


Dermatoloski pregled mladeza na privatnoj poliklinici La Sante

Kako izgleda osnovni pregled mladeza kod dermatologa?

Pregled mladeža podrazumeva pregled aposlutno svih mladeža koji se nalaze na Vašem telu ne samo onih koji se nalaze u Vašem vidnom polju, tako da je neophodno da dermatolog ispita celokupnu površinu Vašeg tela, jer se promene mogu dešavati i na pokrivenim delovima tela koje nisu dostupne Suncu i koje su obično pokrivene odećom. Šta su uopšte mladežI?

Mladeži ili kako se stručno u medicini zovu-nevusi, su dobroćudne promene kože koje sferičnog oblika koje su tamnije prebojene u odnosu na ostatak kože. Većina mladeža je zapravo bezopasna, međutim 1 u 100 000 se može pretvoriti u melanom, tako da je veoma važno da vodite računa o određenim karakteristikama mladeža koje možete pronaći dalje u tekstu.

Šta sve obuhvata dermatološki pregled?

Dermatološki pregled obuhvata nekoliko različitih koraka od strane dermatologa:

• Uzimanje anamenze i detaljan razgovor sa pacijentom

• Pregled i inspekcija svih kožnih promena, ili preventivni pregled zdravstvenog stanja kože

• Inspekcija pomoću dermatoskopa koji dermatologu omogućava da pri uveličanju posmatra kožne tvorevine

recepcija privatne ordinacije La Sante zdravstvenog centra u Beogradu

Pregled mladeža

Pregled mladeža može obaviti stručno lice, odnosno specijalista dermatologije, međutim pregled mladeža možete obaviti i sami u svome dome. Veoma je važno da vodite računa o sledećim karakteristikama mladeža:

1. Simetričnost mladeža

2. Ivice mladeža    

3. Boja mladeža 

4. Veličina mladeža

5. Promene mladeža

Ako primetite da postoji odstupanje u nekome od ovih parametara onda je veoma važno da odmah potražite stručnu pomoć.


Bubuljice i akne

Veoma čest problem sa kojima se suočavamo jeste upravo pojava bubuljica i akni na licu, ovaj problem je vrlo često veoma uporan, za osobu veoma neprijatan a lečenje je komplikovano i zahteva strpljenje kao i dobro prepisanu terapiju.Određeni tipovi kože kao što su masna koža, će biti skloniji razvoju bubuljica i akni, međutim važno je da znate je ovaj problem uz stručnu pomoć eksperata iz oblasti dermatologije rešiv.


Dermoskopija

Dermoskopija je sastavni deo dermatološkog pregleda i podrazumeva pregled kože uz pomoć dermatoskopa. Pomožu dermatoskopa sa 95% sigurnosti možemo da utvrdimo da li dolazi do nekih zloćudnih promena na koži, s toga je on nezamenjiv deo pregleda u procesu utvrđivanja postojanja melanoma. Nakon dermoskopije dermatolog donosi odluku da li neke kožne promene treba ukloniti i da li je određeni tkivni materijal potrebno poslati na biopsiju.


Hemijski pilinzi

Hemijski pilinzi se mogu primeniti na koži lica od strane specijaliste dermatologije, koji će Vam preporučiti koja vrsta tretmana bi bila najbolja za vas. Osnovna uloga hemijskog pilinga jeste da Vam se uklone mrtve ćelije i da se Vaše lice osveži. Hranljive materije prodiru u ćelije Vaše kože ona postaje više ishranjena i regenerisanija. Hemisjkim pilingom se takođe odstranjuju sitni ožiljci od akni, mitiseri i rešava se problem zapušenih pora.


Alergo testovi

Ako niste sigurni šta prouzrokuje Vaše alergijske reakcije i zašto imate određenu osetljivost na materije iz Vaše okoline koje ne bi trebalo da Vam prave probleme jako je Važno da odradite alergološke kožne probe. Testiranje na alergene (materije iz okoline koje mogu da prouzrokuju alergijsku reakciju) je proces koji traje u proseku od 20 do 40 minuta. Najčešći poznati alergeni su grinje, polen, ambrozija, žumance, belance, kikiriki, perje i prašina.


Benefiti redovnih dermatoloških pregleda

Dermatološki pregled bi trebalo da bude sastavni deo vašeg godišnjeg planera, jer je veoma važno da održavate zdravlje kože. Redovni dermatološki pregledi nam omogućavaju :

• Dermatološki pregled bi trebalo da bude sastavni deo vašeg godišnjeg planera, jer je veoma važno da održavate zdravlje kože. Redovni dermatološki pregledi nam omogućavaju :

• Čuvanjem zdravlja naše kože čuvamo i ostale sisteme organa našeg organizma.

• Zbog prekomerne izlošenosti Suncu i boravka na otvorenom tokom letnjeg perioda veoma je važno da nakon perioda odmora i letovanja posetimo našeg dermatologa kako bismo održavali dugoročno naše zdravlje kože.


POPUST NA DERMATOLOŠKI PREGLED SAMO U AVGUSTU

Samo u mesecu avgustu ove godine celokupni pregled je na akciji i košta 4000 dinara.


Kontakt

Za sva pitanja, nedoumice i dodatne informacije nas možete pozvati

6.500 din

4.000 din

• Razgovor (anamnezu) sa doktorom specijalistom

• Uvid u prethodnu medicinsku dokumentaciju (ako postoji)

• Pregled – koji može obuhvatati posmatranje golim okom,  pregled lupom sa uveličavajućim staklom, svetlosnom lampom, dermatoskopom…

Savet i preporuku za dalje lečenje (ukoliko postoji potreba)

Pisani izveštaj

Pozovite nas i zakažite pregled kod dermatologa

Za bilo kakve nedoumice budite slobodni da nas pozovete, ili kontaktirate putem mail-a, Viber-a ili WhatsApp aplikacije

Dermatološki pregled

Hemijski pilinzi

Alergološke probe

Terapija radiotalasima