Dijagnostika

Endokrinologija

Mnogi od nas misle da je testosteron muški hormon a estrogen ženski, a ustvari i muškarci i žene sadrže i estrogren i testosteron. Hormoni su esencijalni za očuvanje našeg zdravlja i regulišu sve bitne procese u telu.

Možda ste čuli i za pojam feromoni. Ovaj termin može biti pomenut kada razgovaramo o tome kako privući potencijalne partnere. Iako su feromoni važni za reprodukciju životinja, veoma je malo dokaza da ljudi imaju sposobnost da ih otkriju. I ako postoji puno parfema koji sadrže feromone, kod sisara detekcija feromona, hemikalija koje jedan organizam otpušta u okolinu, a drugi ih detektuje, događa se preko vomeronazalnog organa.

Endokrinolozi su lekari koji se specijalizuju za žlezde i hormone koje oni proizvode. Oni se bave metabolizmom ili svim biohemijskim procesima koji čine Vaše telo da radi, uključujući kako Vaše telo hranu pretvara u energiju i kako raste.

Naši konsultanti će uzeti u obzir Vašu istoriju bolesti, potpuno se posvetiti Vašim potrebama i nakon uzimanja dijagnoze i detaljnog pregleda ustanoviti najbolju terapijsku proceduru.

Za bilo kakve nedoumice budite slobodni
da nas pozovete, ili kontaktirate putem
mail-a, viber-a ili whats app aplikacije.

  • Pregled endokrinologa