fbpx

DIJAGNOSTIKA I PREGLEDI

ENDOKRINOLOGIJA

Mnogi od nas misle da je testosteron muški hormon a estrogen ženski, a ustvari i muškarci i žene sadrže i estrogren i testosteron. Hormoni i endokrini sistem su esencijalni za očuvanje našeg zdravlja i regulišu sve bitne procese u telu.


Možda ste čuli i za pojam feromoni. Ovaj termin može biti pomenut kada razgovaramo o tome kako privući potencijalne partnere. Iako su feromoni važni za reprodukciju životinja, veoma je malo dokaza da ljudi imaju sposobnost da ih otkriju.

I ako postoji puno parfema koji sadrže feromone, kod sisara detekcija feromona, hemikalija koje jedan organizam otpušta u okolinu, a drugi ih detektuje, događa se preko vomeronazalnog organa.

Endokrinolozi su lekari koji se specijalizuju za žlezde i hormone koje oni proizvode. Oni se bave metabolizmom ili svim biohemijskim procesima koji čine Vaše telo da radi, uključujući kako Vaše telo hranu pretvara u energiju i kako raste.

Naši konsultanti će uzeti u obzir Vašu istoriju bolesti, potpuno se posvetiti Vašim potrebama i nakon uzimanja dijagnoze i detaljnog pregleda ustanoviti najbolju terapijsku proceduru.


Pozovite nas i zakažite pregled

Za bilo kakve nedoumice budite slobodni da nas pozovete, ili kontaktirate putem mail-a, Viber-a ili WhatsApp aplikacije

Pregled endokrinologa