fbpx

DIJAGNOSTIKA I PREGLEDI

GASTROENTEROLOGIJA

Na ovome svetu čak je 74% osoba koje su barem jednom tokom života iskusile neki vid problema sa stomakom. Tegobe sa trbuhom i sa varenjem spadaju u najčešće probleme u populaciji kada je gastroenterologija u pitanju.


Gotovo da nema čoveka koji nije iskusio neku od tegoba sa varenjem, bilo da se radi o želudačnim ili problemima sa debelim crevom, nadimanjem i gasovima ili kiselinom i gorušicom, te neredovnim stolicama.

Pored pravilne ishrane za uredno varenje potreban je i zdrav gastrointestinalni sistem, ali i odsustvo stresa i uredan život. Kako je u današnje vreme skoro nemoguće imati život bez stresa, ostaje nam da se pozabavimo onim na šta možemo uticati.

Na pregled kod gastroenterologa ne treba ići kod pojave i najmanje tegobe sa trbuhom, ali ako neka tegoba traje duže vremena, ako se ponavlja nakon recimo obroka ili u određeno doba dana pregled je potreban.

Na pregledu gastroenterologa lekar će saslušati Vašu anamnezu i obaviti pregled, nakon toga dobićete upute za eventualnu dalju dijagnostiku, kao i uopšteni savet za ishranu. U nastavku pregleda moguće je ukoliko postoji potreba urediti ultrazvučni pregled abdomena.

Takođe postoji mogućnost davanja krvi radi laboratorijske dijagnostike. Konačno biće Vam ukoliko postoji potreba, propisana odgovarajuća terapija, kao i dat predlog za eventualnu kontrolu.


Pozovite nas i zakažite pregled

Za bilo kakve nedoumice budite slobodni da nas pozovete, ili kontaktirate putem mail-a, Viber-a ili WhatsApp aplikacije

Pregled gastroenterologa

Ultrazvučni pregled abdomena

Izdisajni test na helikobakter