Dijagnostika

Ortopedija

U telu postoji 206 kostiju, od čega se 54 nalaze samo u šaci. Bebe se rađaju sa 300 kostiju, ove kosti se onda međusobno spajaju i time se značajno redukuje njihov broj.

Tokom godine napravimo između milion i tri miliona koraka u zavisnosti od stepena naše aktivnosti što znači da konstantno koristimo naše kosti koje moraju biti izdržljive i gipke kako bi nam omogućile da obavljamo sve željene zadatke. Najmanja kost našeg tela se nalazi u uvetu, a najveća u nadkolenici. Kosti prestaju da rastu u pubertetu, spojene su zglobovima i sačinjavaju naš skeletni sistem.

Fibrodisplazija osifikans progresiva je retko stanje koje zahvata jednoga u 2 miliona ljudi, ovo oboljenje se još naziva i Sindrom Kamenog čoveka, jer je za njega karakteristično da se vezivno i mišićno tkivo progresivno pretvaraju u koštanu masu. Ortopedija je grana medicine koja proučava, sprečava i leči bolesti, deformacije i povrede sistema za kretanje. Prevashodno je hirurška struka zbog operativnog pristupa u terapiji mnogih stanja, međutim, stalnim i nezaustavljivim medicinskim razvojem, sve više napreduje u pravcu mini invazivne i biološke hirurške struke.

U La Santé zdravstvenom centru, naši konusltanti će Vam pružiti punu pažnju, sagledati Vaše potrebe i nakon potpune opservacije Vašeg stanja biti u mogućnosti da Vam prepišu odgovarajuću terapiju.

Za bilo kakve nedoumice budite slobodni
da nas pozovete, ili kontaktirate putem
mail-a, viber-a ili whats app aplikacije.

  • Pregled ortopeda
  • Fizikalna terapija
  • Ultrazvuk mekih tkiva
  • Ultrazvuk zglobova